Op donderdag 22 september jl. zijn circa 55 werkgevers uit de uitzend- en W&S-branche ontvangen bij ROC van Twente in de Gieterij (Hengelo). Doel van de bijeenkomst was om de werkgevers mee te nemen in de veranderingen op de arbeidsmarkt en wat dat voor hen betekent. En meer specifiek welke ondersteuning er geboden kan worden aan bedrijven op verschillende terreinen. De initiatieven ‘Doorzetters met Dromen’, Sectorplan Twente en Werkplein Twente werken samen om werkgevers te helpen met het vinden van de juiste werknemers, nu en in de toekomst.

Het is in deze tijd niet meer vanzelfsprekend om langdurig bij dezelfde werkgever te werken of dezelfde functie uit te voeren. Vaste functies maken plaats voor rollen en taken die snel veranderen. Mensen worden breed opgeleid en de grenzen tussen sectoren vervagen . Als werkgever staat u dus voortdurend voor een uitdaging. Hoe zorgt u ervoor dat u de juiste medewerkers aantrekt en goed inzetbaar houdt? Werken uw medewerkers nog op de juiste plek? Zijn er in uw organisaties functies overbodig geworden? Past die nieuwe medewerker met ervaring buiten uw sector wel in uw bedrijf? Onder leiding van dagvoorzitter Danielle Klaassen werd er op verschillende thema’s ingezoomd, zoals Sectorplan Twente Werkt, Scholingsvoucher, Nieuwe Nederlanders op de arbeidsmarkt en Doorzetters met Dromen.

Netwerken in afwisselend programma
Vanaf 14:00 uur stond de koffie en cake klaar en was er voor iedereen kort de gelegenheid met elkaar kennis te maken. Vervolgens schetste Menno Littel, na de gezamenlijke aftrap, de subsidiemogelijkheden die Sectorplan Twente biedt aan de Twentse werkgevers. Lex Molemans van Werkplein Twente nam het stokje van hem over en ging in op vragen als: Wordt uw eigen uitzendkracht bij bij- of omscholing volledig gefinancierd door het UWV? Welke kansen biedt het nieuwe scholingsvoucher aan om klanten nog beter te leren kennen?
Na de eerste twee thema’s was het tijd voor een (netwerk) pauze en de juiste personen hadden elkaar al snel gevonden. Onder het genot van een kopje koffie of thee kwamen de beste gesprekken tot stand. Na de pauze was het woord aan Monique Engelbertink van Regio Twente. Haar bijdrage ging over het aantal nieuwe Nederlanders dat staat te trappelen om aan het werk te gaan bij Twentse bedrijven. En dan specifiek over hoe werkgevers en bureaus deze mensen in beeld krijgen? Ook voor de laatste spreker Jaap Bolt, VNO-NCW Midden/MKB Nederland Midden, was er nog volop aandacht en interesse. Uitzendbureaus zijn tegenwoordig steeds meer sparringpartner op het brede HR vlak voor hun klanten. Daarnaast willen bedrijven ook op maatschappelijk vlak een steentje bijdragen. Jaap Bolt vertelde hoe uitzendbureaus hun klanten het beste kunnen helpen wanneer het gaat om plaatsingen in het kader van de banenafspraak.

Danielle Klaassen rondde de bijeenkomst af, de sprekers kregen een bedankje mee naar huis waarna het netwerken écht kon beginnen. De visitekaartjes werden volop uitgewisseld en de eerste contacten zijn gelegd om te kijken welke ondersteuning er nodig is voor de veranderingen die er aan gaan komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *