Succesverhalen

Sinds februari 2016 is een team van arbeidsmakelaars op pad om bij werkgevers in verschillende sectoren in Twente de mogelijkheden onder de aandacht te brengen die het sectorplan hen (financieel) biedt.  In dit eerste jaar zijn er prachtige successen geboekt. Graag delen we enkele opvallende en leuke succesverhalen. Verhalen die laten zien waar de werkelijke waarde van de sectorplannen in schuilt.

 

Interview met Danielle Ten Bokum van Hankamp Gears in Enschede

23-06-2017

Hankamp Gears is een technisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van hoogwaardige tandwielen en andere producten met hoog nauwkeurige toleranties.

Het bedrijf Hankamp Rehab is een apart onderdeel gespecialiseerd in revalidatieproducten en in totaal tellen de bedrijven samen zo’n 60 medewerkers. Er wordt in 2 ploegendienst gewerkt.

Lees meer

Danielle en Bas Kerbusch van Stodt (en tevens Arbeidsmakelaar voor het sectorplan) hadden al contact met elkaar door de opleidingen die Stodt verzorgt voor medewerkers van Hankamp. Via de gemeente Hengelo, waar de potentiele medewerkster woont en een uitkering genoot, werd ze voorgesteld en kreeg ze een proefplaatsing aangeboden. Deze proefplaatsing verliep na ieders tevredenheid en gezamenlijk is besloten haar een BBL-traject aan te bieden. Danielle: “ Ze heeft laten zien dat ze gemotiveerd is en de drive heeft om zich te laten omscholen tot verspaner. In februari 2017 is ze gestart aan het ROC, niveau 2.

De kandidaat is nu 4 dagen per week aan het werk en gaat 1 dag per week naar school.

Op mijn vraag hoe het informatie proces en het aanvraag proces is verlopen zegt Danielle het volgende: ”Je ontvangt een excel bestand waar je even voor moet gaan zitten, maar met een goede instructie van de arbeidsmakelaar  is het snel duidelijk”. “ Ook het contact met de backoffice verloopt prima. Het papierwerk lijkt in eerste instantie een beetje veel, maar viel achteraf mee, met een goede ondersteuning van de backoffice en Bas”.

De administratie van de te bekostigen opleiding en de verantwoording daarvan in het webportal wijst zich vanzelf, maar ook daar kun je een instructie voor krijgen. Dat heeft Danielle nog niet nodig gehad.  Ze zou de financieringsmogelijkheden voor scholing via het Sectorplan zeker aanraden bij anderen. Het kan je net over een drempel helpen bij een sollicitant die nog net dat beetje extra scholing nodig heeft om te passen op de vacature! Houd hierbij wel rekening met de regels die gelden om gebruik te kunnen maken van de regeling.

Al met al een mooi verhaal voor de kandidaat, Hankamp Gears en het Sectorplan Twente!

Wilt u ook gebruik maken van de mogelijkheden van het Sectorplan? Kijk dan op www.sectorplantwente.nl en neem contact op met één van de Arbeidsmakelaars!

Karin Louwers
Arbeidsmakelaar Techniek

——————————————————————————————————————————