‘Bijzonder traject voor bijzondere mensen’

Carintreggeland, Livio en Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) starten, in samenwerking met Saxion Parttime School, in september 2017 een bijzonder opleidingstraject. Zij-instromers zonder verpleegkundige achtergrond worden hierbij opgeleid tot hbo-V verpleegkundigen, in duale vorm. Dit initiatief is genomen, omdat er een grote vraag is naar hbo-verpleegkundigen. In het opleidingstraject worden werken en leren gecombineerd: de kandidaten krijgen een leerwerkovereenkomst bij de betreffende zorginstelling.

Behoefte

Het (willen) opleiden van mensen met en zonder zorgachtergrond is ontstaan vanuit meerdere behoeftes. Ten eerste is er, zoals aangegeven, een sterk groeiende vraag naar hoger opgeleide verpleegkundigen. Tegelijkertijd komen er bij zorgorganisaties steeds vaker verzoeken binnen van mensen die hbo- of wo-opgeleid zijn, maar in een andere branche dan de zorg en zich graag willen omscholen. Tot voor kort waren er weinig mogelijkheden om deze mensen toch een opleidingsplaats te kunnen bieden. De zorginstellingen die deelnemen in dit opleidingstraject zijn daarom de samenwerking aangegaan met Saxion, om samen voor deze specifieke doelgroep een leerroute te ontwikkelen. Zo is er een maatwerktraject ontstaan, dat sterk vanuit het werkveld is ontwikkeld en opgesteld.

Arbeidscontract

De drie instellingen hebben samen 11 opleidingsplaatsen gecreëerd. De kandidaten krijgen een arbeidscontract als verpleegkundige in opleiding en volgen de hbo-opleiding in deeltijd bij Saxion. Ze variëren sterk in leeftijd en hebben al een carrière in een andere sector achter de rug, bijvoorbeeld als logopediste, diëtiste, theoloog, groepsleider, gedragswetenschapper of doktersassistente. Ze krijgen een contract van 24-28 uur en gaan op één lesdag (een middag en avond) naar school. Behalve de leer/werkplek is het mogelijk dat deelnemers in dit opleidingstraject bij goed functioneren een vaste baan wordt geboden.

Leven Lang Leren

Het opleidingstraject past heel goed binnen de trend van een Leven Lang Leren. De huidige arbeidsmarkt vraagt om flexibele medewerkers, die zich blijven ontwikkelen tijdens hun carrière en blijven werken aan kennis en vaardigheden, ook vakoverstijgend en multidisciplinair. De overheid stimuleert dit Leven Lang Leren door subsidies beschikbaar te stellen. Een deel van de opleidingskosten uit dit traject wordt dan ook vergoed vanuit het Sectorplan Twente. Het Twentse sectorplan is voornamelijk gericht op werkgevers die moeilijk vervulbare vacatures hebben. Het Sectorplan Twente stimuleert personele bewegingen van de ene naar de andere sector.

Team van arbeidsmakelaars

Het team van arbeidsmakelaars van het Sectorplan Twente ondersteunt werkgevers bij het vinden van medewerkers op lastig vervulbare vacatures en doet dit door het leggen van de juiste contacten met relevante partijen. Het scholen en/of begeleiden van nieuwe medewerkers is subsidiabel van het Sectorplan en de Arbeidsmakelaars helpen bij het aanvragen van subsidies. De arbeidsmakelaars helpen ook bij het bemiddelen van werkzoekenden waar het kan in hetzelfde beroep en zo nodig naar een ander beroep, bij een andere werkgever of naar een andere sector door de juiste partijen aan elkaar te koppelen.

Wilt u ook gebruik maken van de mogelijkheden van het Sectorplan? Neem dan contact op met één van de arbeidsmakelaars!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *